Știm să circulăm – Activități Kids Club

Cu soarele surazand pe cer si veghindu-ne fiecare pas, am pornit, cu mic cu mare, pe taramul cunoasterii si al imaginatiei.  Insotiti de o energie debordanta, am parcurs activitatile de educatie rutiera din cadrul proiectului “Lumea in miscare”.

Astfel de activitati Kids Club le ofera sansa copiilor din gradinita Kids Club sa invete, sa coopereze, sa ajute si  mai ales sa inteleaga importanta respectarii regulilor de circulatie.

Activitati Kids Club in curtea gradinitei

Voia buna si entuziasmul au crescut pe masura ce am impartasit cu totii din experientele noastre ca mici pietoni, am ascultat cu atentie de povetele “Sfatuitorului”- semaforul si am deslusit semnele de circulatie la cursurile rutiere. Cu multa seriozitate, am asteptat intalnirea cu agentul de circulatie care ne-a reamintit cat este de important sa fim atenti la obstacolele din jurul nostru atunci cand ne aflam in miscare. De asemenea, asa cum ne sta in fire sa fim curiosi, am am adresat intrebari, primind cu incredere raspunsurile deoarece…:

daca vrei sa fii mare, trebuie sa fii atent la traversare.

Sa nu uitam de jocurile desfasurate in gradinita, precum “La stop, stai pe loc” sau “De-a agentul de circulatie”, de povesti cu talc, “Patania lui Motanel”, datorita carora intelegem si urmam regulile de circulatie.

Activitati Kids Club educative in “Orasul din curtea gradinitei”

Activitati Kids Club precum “Orasul din curtea gradinitei” au sadit, in mica noastra fire, responsabilitate, vigilenta si grija atunci cand ne aflam in deplasare. Luand cu sine buna dispozitie, sub indrumarea doamnei educatoare, am parcurs traseul aplicativ pregatit special pentru noi. Incantati de surpriza, am pornit jocul amintindu-ne de regulile de circulatie:

  • cu atentie am pasit pe trecerea de pietoni, uitandu-ne la culoarea semaforului;
  • am “citit” indicatoarele care ne dirijau actiunile in trafic.

La finalul acestei  activitati Kids Club, am plecat spre casa increzatori si pregatiti pentru eventualele obstacole ce se vor ivi in calea noastra. In acelasi timp, am devenit noi insine mici  promotori ai regulilor de circulatie. Asteptam cu nerabdare urmatoarele activitati Kids Club care sa ne faca partasi la descoperirerea nestiutului.

“Stim sa circulam “- Galerie Foto

[AFG_gallery id=’33’]

Daca ti-a placut, distribuie [easy-share buttons=”facebook,twitter,google,pinterest,mail” counters=1 hide_names=”yes” counter_pos=”inside” native=”no”]