Jurnal de Croația – partea a III-a

22

Split, Trogir, Parcul Krka

Ne-am trezit devreme și ne-am urcat în autocar, entuziasmați pentru excursia noastră. Am plecat din tabăra cu gândul la toate locurile minunate pe care urma să le vizităm.
Am ajuns în Split, un oraș frumos situat pe coasta Dalmației. Prima oprire a fost la Palatul lui Dioclețian, o minunăție arhitecturală care datează din perioada romană. Am explorat curțile interioare, templele și subsolurile impresionante. După aceea, am avut timp liber pentru a ne plimba pe străzile înguste ale orașului vechi, admirând clădirile istorice și savurând atmosfera vibrantă.

Am mers pe promenada Riva, bucurându-ne de priveliștile asupra mării și de atmosfera animată.

Apoi am plecat spre Trogir, un alt oraș frumos de pe coasta Dalmației, situat la doar o oră de mers cu autocarul de Split.
Am ajuns în Trogir, unde am fost întâmpinați de peisaje spectaculoase și o atmosferă medievală. Am început cu un tur al orașului, vizitând Catedrala Sf. Laurențiu, Turnul cu Ceas și Piața Centrală. Am explorat străzile înguste și pitorești, admirând arhitectura veche și clădirile istorice, am savurat înghețată delicioasă și cu gândul la cei de acasă am cumpărat cate un suvenir pentru fiecare.

O altă vizită memorabilă a fost în Parcul Național Krka, cunoscut pentru cascadele sale impresionante și peisajele naturale deosebite.
Am urmat traseele marcate și am descoperit cascadele spectaculoase și piscinele naturale. Ne-am bucurat de plimbările prin pădure și de aerul proaspăt. Cea mai impresionantă a fost cascada Skradinski Buk, unde am petrecut mai mult timp admirând frumusețea naturală.